Poradna Procesory


Autor: | Vloženo: 21.01.2012 000 16:39 | Témata: Poradna Procesory

Poradte prosim

Stavim si PC a chci se zeptat, zda li s touto sestavou mohu konkurovat dnesnim narocnym hram typu BF3.
http://www.czc.cz...
zakladni desku jeste nemam vybranou mohla by to byt tato :
http://www.czc.cz...
Pokud vite o levnejsi a presto vykonnejsi budu rad. tuto jsem volil kvuli moznosti zapojeni 2 graf. karet a take podpory pameti RAM s frekvenci 1600MHz.
RAM: http://www.czc.cz...
Grafika: http://www.czc.cz...
Zdroj: http://www.czc.cz...
Vim ze to nebude zadny trhac, chtel jsem neco lepsiho do 15 000, a nejsem v PC tak uplne sbehly. Predem vsem dekuji za rady :)

  • IncredibleX

    IncredibleX

    22. ledna 2012 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den, tak sestavu mám sám podobnou. Jen jsem investoval nemalé peníze do MB, a to kvůli OC potenciálu, jinak stačí to, co kupujete, na 80% věcí. Ram 1600 MHz bohatě stačí, CPU určitě stačí, u Skyrimu na ultra detaily Vám 4 jádra pojedou na cca 50%. Nutno dodat, že můj CPU ale komunikuje s takovou malou bestií (ASUS AMD 6970 DCII), takže Váš procesor bude vytížený asi o něco méně. Grafika je určitě nejslabším článkem sestavy, dobrá otázka je, jestli chcete nutně investovad dalších x tisích Kč jen do GPU :-) Zvážil bych ale ASUS AMD EAH6950 DCII, je tichá (stejně jako Frozr II), a je o něco výkonnější než 560 GTX. Další věcí je, že budete mít na oko platformu na AMD, když už dělá i GPU i procesory, ale to je doopravdy už detail :-)

    Jinak by Vám na tom mělo šlapat doopravdy všechno, jen u GPU je to s tou RAMkou na štíru. 2GB využijí jen extrémně náročné hry, a do budoucna je to asi dobrá investice, vzhedem k cenovým rozdílům 1 a 2GB VRAM. Jinak Zapojovat 2 GPU je z praktického hlediska nesmysl, obrovsky Vám naroste spotřeba, hluk, musíte mít mnohem silnější zdroj a výkonově žádná paráda. To tu grafiku radši za 3 roky prodejte a kupte 2x silnější. Žrát bude stále stejně okolo 210W, vzhledem k vyvíjejícím se novým technologiím a materiálům.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.